Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Abonneer
  • Lorem ipsum

De wijnbar van het jaar volgens Perswijn's Grootspraak

2 Dec 2019
door Frank van den Eeden

Als trouwe abonnee van Perswijn is er altijd een moment in het jaar waarnaar ik uitkijk. Het moment waarop de wijnrestaurantgids Grootspraak in de bus valt. Ieder jaar trekt het team van Perswijn rond en bezoekt veel, heel veel restaurants en wijnbars in Nederland. En ieder jaar ben ik weer benieuwd wie er gewonnen heeft. Wie is wijnbar van het jaar geworden? Wie mag zich wijnrestaurant van het jaar noemen en wie gaat er met de prijs van beste restaurant vandoor?

Grootspraak van wijnmagazine Perswijn

Ik houd jullie niet langer in spanning....

  1. Beste wijnbar van Nederland is geworden Wijn bij Arentz uit Nijmegen
  2. Beste wijnrestaurant van Nederland is geworden Scheepskameel in Amsterdam
  3. Beste restaurant van Nederland is geworden 't Nonnetje in Harderwijk

Slechts 1 jaar geopend en nu al door Grootspraak verkozen tot wijnbar van het jaar 2020. Wat een prestatie van Marcel Arentz, tevens eigenaar van Wijnhandel Arentz. Wat me het meest opvalt als ik de toelichting lees waarom deze wijnbar in de prijzen valt is het prijsbeleid van Marcel. Alle wijnen, dus zijn eigen import en de wijnen die hij inkoopt via Les Généreux biedt hij in de wijnbar aan met een opslag van € 15,- per fles. Eindelijk iemand die het begrijpt, in plaats van een glasprijs van € 6,- hanteren terwijl de flesinkoop hetzelfde is. Met andere woorden, inkoop x 5! Ik kan me dus goed voorstellen dat, zoals de redactie schrijft, dit een wijnbar is naar hun hart en ik kan niet wachten Arentz snel te bezoeken voor een goed glas wijn en een persoonlijke blog met foto's.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »