Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Website wijnbeurs.nl - Vrijdag 21 Mei 2020

  De wijntrends van 2020 volgens de experts van de Wijnbeurs

  De experts van de wijnbeurs zetten de 5 wijntrends in 2020 overzichtelijk op een rij.

  Wijntrend 1: Direct drinkbaar

  Mensen willen hun wijn kopen en die gelijk kunnen drinken. Niks jarenlang wegleggen en op het juiste moment opentrekken. Frisse en fruitige wijnen zijn al lange tijd in opkomst en ook in 2020 zal de vraag naar dit type wijn toenemen. Zo’n glas past dan ook bij veel momenten in het leven. Van een gezellige borrel tot als begeleider van een licht gerecht.

  Wijntrend 2: Onbekend is hip

  Wijn is leuk en zeer divers. Steeds meer mensen verdiepen zich in wijn en vinden het leuk om dingen te proberen. Het is dan ook niet zo gek dat wijnen uit de wat minder bekende gebieden of juist onbekende druivenrassen in opkomst zijn.

  Zo is Italië een bekend wijnland, maar kent het land ook een grote verscheidenheid aan onbekende, inheemse druivenrassen. Zo worden er prachtige wijnen gemaakt van Falanghina, Aglianico, Vermentino, Pecorino, Catarratto en Grillo. Met zeker meer dan 500 inheemse druivenrassen is er voldoende te ontdekken voor de liefhebber!

  En ook buiten Italië vinden we genoeg interessante, maar redelijk onbekende druiven: Assyrtiko uit Griekenland, Airen, Macabeo en Mencia uit Spanje, Dornfelder uit Duitsland, Loureira uit Portugal of Neuburger of Blauburger uit Oostenrijk.

  Wijntrend 3: Bewust met wijn

  We schreven er vorig jaar ook al over, maar alcoholvrije wijn en wijnen met een laag alcoholpercentage komen langzaamaan steeds meer op. Denk hierbij aan de frisse en fruitige wijnen uit koele klimaten zoals Duitsland, het noorden van Frankrijk of Italië of wijnen als Verdejo, Pinot Grigio of Sauvignon Blanc. De markt hiervoor is nog altijd kleiner, mede ook omdat de vraag naar de reguliere wijnen nog altijd vele malen groter is. Maar voor de afwisseling heel prettig!

  Naast de vraag naar wijn met een laag alcoholpercentage, drinkt men steeds minder, maar wel betere wijn. En daarnaast zet de trend van biologische wijn en vegan wijn zich nog altijd voort.

  Wijntrend 4: Rosé

  Rosé trok vorig jaar al een sprintje en ook in 2020 zal de vrolijke roze wijn weer massaal gedronken worden. Zodra de eerste warme zonnestralen in de lente hun weg naar beneden vinden, staan de flessen rosé koud. Toch is rosé ook een prima wijn voor de herfst en winter. Het is namelijk een goede begeleider van heel veel gerechten. Neem alleen al tapas, op al die verschillende smaken is rosé het antwoord.

  Bij rosé denk je al snel aan Frankrijk en met name de Provence, hét epicentrum van rosé. Maar Pinot Grigio rosé uit Italië wordt wat ons betreft één van de grote wijntrends in 2020. Een heerlijk droge en frisse rosé wijn met aroma's van rood fruit en grapefruit. Een aanrader bij Mediterrane gerechten of een salade.

  Wijntrend 5: Zomers rood

  Wit in de zomer en rood in de winter is inmiddels wel achterhaald. Rode wijn kan ook erg goed in de zomer en al helemaal wanneer het gaat om de trend van licht gekoelde, fruitige rode wijnen. Deze wijnen mogen gerust op zo’n veertien tot maximaal zestien graden geserveerd worden. Perfect voor bij de zomerse barbecue. Voorbeelden van dit soort wijnen zijn wijnen van Pinot Noir en Gamay. Deze laatste druif klinkt misschien wat minder bekend in de oren, maar Gamay vinden we in de Franse wijnregio Beaujolais, ten zuiden van Bourgogne.

  Bron: https://www.wijnbeurs.nl/wijntrends-2020

  Het laatste wijnnieuws

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking