Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Frank van den Eeden - Maandag 17 Juni 2020

  Domein de Pasa de Corinto in Glimmen Groningen

  22 september, open dag voor een groot aantal Nederlandse wijngaarden. Zo ook voor Domein de Pasa de Corinto. Ik had ter voorbereiding al even op de website gekeken wijnbouwgroningen.nl en gelezen dat het hier gaat om een "wijngaard" van 1.200 m2, met een totale opbrengst van circa 500 liter per jaar oftewel 800 flessen.

  Henk van Meekeren en zijn familie verzorgen de ontvangst met rode wijn uit 2016 om te proeven en stokbrood met heerlijke Franse kazen.

  Wijngaard Domein De Pasa De Corinto bevindt zich op de zuidwest helling van de Hondsrug op de Glimmer Esch in de provincie Groningen en is één van de noordelijkste in Nederland. In 1999 zijn in totaal 820 wijnstokken aangeplant, waarvan 600 van het ras Marechal Foch, 200 van het ras Orion, 15 Salomé en 5 Regent.

  Domein Pasa de Corinto in volle glorie

  Wij hebben tijdens de open dag, de rode wijn van de Marechal Foch druif geproefd uit 2016. Henk biedt deze aan in een mooie ranke fles van 50cl. De wijn mooi rond, licht sappig met gemiddelde zuren en laag in de tannines. Niet heel veel karakter en een lichte afdronk. De wijnranken staan op zandgrond hetgeen betekent dat het regenwater zeer snel afwatert en dus in het geval van droogte (bijv. 2018) er veel oogst verloren gaat door droogte. Irrigeren is verboden dus heeft Henk ook besloten andere druivensoorten aan te planten die sneller rijpen.

  Samen met Henk van Meekeren de wijngaard inspecteren
   

  Het laatste wijnnieuws

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking