Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Frank van den Eeden - Maandag 21 Juni 2020

  Heel speciaal wijn proeven in Groningen

  Niet voor niets wordt de eigenaar van Mr. Mofongo, Patrick Beijk door Misset Horeca uitgeroepen tot meest markante ondernemer van Groningen. Op de hoek van de Oude Boteringestraat in Groningen is namelijk in 2005 invulling gegeven aan een uniek horeca avontuur. Het leest feitelijk als een jongensboek waarin Patrick, wereldreiziger Maximo Mofongo leert kennen in Cuba. Tijdens hun ontmoeting vloeit de rum rijkelijk en worden er pakkende en inspirerende verhalen uitgewisseld. Een voedingsbodem voor het onderscheidende Mr. Mofongo concept waarmee Patrick veel hoge ogen gooit in Groningen en omstreken.

  wijnbar Mofongo
   

  Door de verbouwing in 2017 is de wereld verder uitgebreid en is er o.a. een rooftop wijnbar aan Mr. Mofongo toegevoegd. En dat ze wijn serieus nemen is duidelijk te merken! Voor witte wijn van een mooie Auxerois van de Apostelhoeve, via België met een mooie Chardonnay naar Duitsland met wijnen van tophuis Volxem tot aan Chateau Musar uit Libanon. En wil je echt een keer uitpakken met een mooi glas wit dan bestel je bijvoorbeeld een waanzinnig glas sauvignon blanc van Baron de L. En ook enorme keuze in rode wijn, van pinot noir uit Oostenrijk, via Barolo Italië tot wederom Libanon met diverse assemblage wijnen van Chateau Musar. En heb je echt zin in iets over de top speciaals dan bestel je een glas Mouton Rothschild 1e cru 2011 Pauillac. Teveel eigenlijk om op te noemen dus bekijk zelf hier rustig eens hun wijnkaart. Meer dan 70 wijnen worden er per glas geschonken, variërend van € 6,- tot € 130,- per glas.

  En is de wijnkaart indrukwekkend dan heb ik het nog niet gehad over het hightech tapsysteem van de wijnbar. Loop je de rooftop bar namelijk binnen dan valt je direct het glazen gedeelte op in de vloer. Hieronder liggen de duurdere rode en witte wijnflessen die eveneens per glas geserveerd worden. En de manier waarop is wel heel speciaal en alleen daarom al de moeite waard om deze hotspot te bezoeken.

  Het personeel toetst jouw bestelling in via een paneel en plaatst een glas op het plateau achter de bar. Vervolgens verdwijnt het glas via een ingenieuze lift naar beneden en wordt via een robotarm de gekozen fles wijn geselecteerd. Met de gepatenteerde Coravin naald wordt de kurk doorboord en wordt op de ml. nauwkeurig je glas ingeschonken. Door gebruik te maken tijdens het tapproces van argon gas, komt er geen zuurstof in de fles en blijft de wijn geconserveerd. Ik gebruik zelf het Coravin systeem model one, maar dit is wijn schenken van het hoogste niveau.

  wijnbar Mofongo
   

  Het spektakel is echter nog niet compleet. Tijdens het gerobotiseerde inschenk proces wacht je namelijk nog een verrassing. Onder het glazen vloerplateau bevindt zich een oled scherm waarop een video start zodra jouw bestelling loopt. Terwijl je kijkt naar het inschenken van jouw wijn, wordt er en passant informatie getoond over jouw wijn, zijn herkomst en andere interessante feiten die je wilt weten als je je eerste slok neemt. Hoe gaaf is dat!

  Voor mij is de wijnwereld van Patrick met zijn rooftop wijnbar meer dan geslaagd en ik schaam me voor het feit dat ik pas 2 jaar na de opening hierover een blog schrijf.

   

  Het laatste wijnnieuws

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking