Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Bron: Penley estate website - Dinsdag 16 November 2021

  Het verhaal van Penley Estate

  Wijn maken

  Passie. Spontaniteit. Ziel. Slechts een paar woorden die bij ons opkomen als we onze wijnmaker, Kate Goodman willen introduceren.

   

  Geniet ook van de wijnen van Penley Estate

  Kate is een van de beste hedendaagse wijnmakers van Australië. Wijnhuizen zoals Wirra Wirra (Mclaren Vale), Tim Kanppstein (Clare Valley), Seppelt (Great Western), Punt Road (Yarra Valley) hebben allemaal geprofiteerd van Kate's genialiteit. Er is geen ontkenning van talent en absolute harmonie als het gaat om Kate en de wijnmakerij waarvan we getuige zijn geweest sinds ze in 2016 begon.​

  Haar investering in ons is wat onze evolutie heeft geleid tot het creëren van een aantal spectaculaire hedendaagse variëteiten. En met de toevoeging van wijnmaker, Lauren Hansen, is het alsof we een almachtige teug frisse Coonawarra-lucht hebben ingeademd en we volledig geïnspireerd zijn.

  "Het gaat niet om bang zijn om te falen, dat is de enige manier waarop je daadwerkelijk betere wijn gaat maken door nieuwe technieken uit te proberen of te werken met een variëteit die je vreemd is. Als het niet helemaal werkt, kun je afstemmen op de volgende keer.

  Wat betreft het merk, de idealen die we hebben om echt eigentijds en vooruitstrevend te worden... Ik denk dat we in de goede richting gaan. Met ons Mythology-assortiment (thuisbasis van Phoenix) wil ik dat de wijnen zowel eigentijds zijn, maar herkenbaar als Penley. Het is altijd in je achterhoofd bij het maken van wijn - waar is deze druif voorbestemd om te verschijnen?

  We moeten altijd onthouden dat de wijnen die we maken het onderwerp zijn van de omgeving waarin ze worden verbouwd, en dat we deze plaatsen echt moeten koesteren. Onthoud altijd dat wijn een levende en ademende drank is. Het is geen frisdrank die in een fabriek wordt geproduceerd. Dit zijn echt unieke en bijzondere drankjes."

   

  Geschiedenis

  Onze wijngeschiedenis gaat terug tot 1844, maar het begon echt met een rode sportwagen in 1945.

  Het was een botsing van harten en geesten, een botsing die al 100 jaar in de maak was - verfijnd en gedistilleerd uit twee baanbrekende wijnbereidingsfamilies .

  Toen Reginald Lester Tolley naar een functie in zijn rode sportwagen rolde, was Judith Anne Penfold Hyland behoorlijk onder de indruk van de auto en nogal gegrepen door de man achter het stuur. De vonken sloegen over, de romantiek bloeide op en Penley werd in 1947 (als bedrijfsnaam) verwekt nadat Reginald en Judith getrouwd waren.

  Het was echter pas in 1988 dat de naam Penley tot leven kwam, dat het uiteindelijk zijn vruchten afwierp, om zo te zeggen. Dat is het moment waarop wij (de kinderen van Reginald en Judith) besloten om onze eigen wijnen te maken - ons label op traditie zetten.

  We kochten een stuk grond in Coonawarra, plantten cabernet-druiven en noemden het Penley Estate. In 1989 won onze Phoenix Cabernet een gouden medaille op de Adelaide Wine Show. Zoals je je kunt voorstellen, waren we best tevreden met die prestatie.

  In 1995 hebben we een wijnmakerij gebouwd op Penley Estate - een volledige, alle toeters en bellen, maak indruk op me met je rode sportwagenwijnmakerij. Onze reputatie was toen gegroeid en het was logisch om alles ter plaatse te hebben. We plantten meer wijngaarden, voegden wat Shiraz toe aan de Cabernet en breidden ons wijnassortiment uit, waardoor we klassieke Coonawarra-rode wijnen produceerden die vol van smaak waren, om te bewaren en van te genieten.

  Naarmate de jaren vorderden, werd Coonawarra-rood een beetje passé, niet de smaak van de maand, meer een oude Roller dan een rode sportwagen. We hebben echter nog steeds verdomd goede wijnen gemaakt!

  In 2015 ging Kym (onze broer, wijnmaker en levensgenieter) met pensioen. Het liet ons zusters over aan onze toekomst. We hadden Penley Estate kunnen verkopen, maar dat ging gewoon tegen de stroom in - het zou oneerbiedig zijn geweest tegenover de geweldige Penfold-vrouwen die ons waren voorgegaan.

  Onze overgrootmoeder (en nog een paar overgrootmoeders), Mary Penfold, was de drijvende kracht achter de oprichting van Magill Estate in 1844 en wordt nu beschouwd als een van de meest vooraanstaande pionierende vrouwen in Zuid-Australië.

  Dan was er Gladys Lethbridge, die in 1921 trouwde met Frank Penfold Hyland. Ze was een flamboyante vrouw, de achterkleindochter van gouverneur King en een enthousiaste verzamelaar van antiek. Toch bewees Gladys Penfold Hyland dat ze het met de besten kon combineren. Na de dood van Frank hield ze toezicht op de leiding van Penfolds (met de hulp van Franks no-nonsense secretaresse, Miss Longhurst) en was voorzitter van de raad van bestuur van 1948-61. Ze bleef directeur tot 1964 – geen sinecure als je bedenkt dat de zakenwereld destijds grotendeels door mannen werd geleid.

  Onze moeder was ook een zeer opmerkelijke vrouw en werd beschouwd als een van de best geklede vrouwen van Zuid-Australië (dit was trouwens in de jaren vijftig). Ze vulde de sociale pagina's en zag er overal onberispelijk uit. Judith was het toonbeeld van elegantie en stijl, en bereikte net zoveel (zo niet meer) voor de naam Tolley als onze vader.

  Dus in plaats van te verkopen, hebben we besloten om de wijn nieuw leven in te blazen, nieuw leven in te blazen en op te frissen - hem trouw te maken aan zichzelf, erover te roddelen en bij elke gelegenheid sociaal gevierd te worden... zodat iedereen ervan kan genieten.

  Onze geschiedenis is een rijke mix van inspanning, passie en visie met een vleugje schandaal en waanzin die er voor de goede orde in is gegooid. We zouden er een boek over kunnen schrijven. In plaats daarvan laten we je achter met de woorden van onze glamoureuze moeder; woorden waarvan we hopen dat je ze zult proeven in elke fles van onze hedendaagse Coonawarra-wijn... "Groei op en wees fascinerend."

   

  Wijnbouw

  Hans is een natuurtalent in de Wijngaard!

  Hij is een wijnbouwer en een geoloog die altijd graag de interactie tussen de wijnstok en zijn eigen lokale geologie wilde begrijpen. Een bezoek aan de Douro-vallei in Portugal deed hem beseffen dat zijn twee kennisgebieden perfect bij elkaar pasten en sindsdien is Hans bezig zijn geologische karteringsvaardigheden toe te passen op het in kaart brengen van wijngaarden.

  Onze kleine wijnreis begint in de Vineyard door Hans' grondige kennis van de Penley Estate Vineyards. "Mijn doel is altijd om de kleine pakjes fruit in elk wijnjaar te identificeren waarmee Kate en Lauren het seizoen naar je glas kunnen brengen, de kleinste aanpassingen in de wijngaard zorgen voor iets beters in de fles!"

  Wijngaarden zijn iets dat deel uitmaakt van zijn vroegste herinneringen: "Ik had een geweldige mentor in mijn vader, Max Loder, zelf een zeer hoog aanzien staande wijnbouwer. Ik herinner me vaak een tafelgesprek met mijn vader, gericht op het begrijpen van het seizoensverschil. Ik denk na over die gesprekken als een betere manier om de uitdagingen en verschillen van elke vintage te begrijpen. De wijngaard zichzelf laten vormen, met mij erbij om hem het beste te begrijpen”

  “Mijn inspiratie komt van mijn kennis, ervaring en het potentieel dat ik zie in de Penley-wijngaarden. Van tafelgesprekken tot het bezoeken van de geboorteplaats van wijn in de Republiek Georgië, ik gebruik mijn ervaring om je te helpen een klein stukje Coonawarra naar je toe te brengen.”

  Geniet ook van de wijnen van Penley Estate

  Het laatste wijnnieuws

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking