Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Abonneer
  • Lorem ipsum

In gesprek met "wijnontdekker" Hans Dijkstra van Well of Wine

29 Jun 2020
door Frank van den Eeden

Als je twee en een half uur in de auto zit dan zijn je verwachtingen automatisch hoger gespannen dan wanneer je een wijnimporteur in bijvoorbeeld Groningen bezoekt. En ja natuurlijk had ik ook al even op de website van wellofwine.nl gekeken. Misschien is deze ambitieuze importeur van hoofdzakelijk biologische wijnen in Den Haag niet bij iedereen even bekend. Maar als het aan mij ligt dan liggen de wijnen van Hans en zijn compagnons bij alle wijnspeciaalzaken in de rekken en staan ze op de kaart bij de betere restaurants.

Wijnimporteur well of wine

En waarom ben ik zo onder de indruk van deze wijnimporteur. Allereerst omdat ze zichzelf niet altijd even serieus nemen. Hans is wijnontdekker, zijn compagnons Cathy Moerdijk, Nico McCough en Arjan Rietveld zijn respectievelijk Donna di Vina, wijninspirator en wijnverteller. En ze delen allemaal een enorme passie voor wijn en dan met name specifiek biologische wijn.

Met een breed assortiment van circa 550 wijnen behoort Well of Wine tot de breedste in de markt en kwalitatief tot de top. Dit laatste wordt onder andere onderstreept door Nicolaas Klei met zijn Omfiets wijngids en de grote Hamersma 2017.

De omfiets wijngids en de Grote Hamersma

Omfiets wijngids en de grote Hamersma.

Nicolaas Klei proefde welgeteld 190 wijnen van Well of Wine en kwalificeerde er maar liefst 57 als omfietswijn! Het hoogste aantal van alle deelnemers aan de wijngids van Nicolaas en passeerde daarmee dus ruimschoots Henri Bloem, Les Généreux en Gall & Gall. En wat te denken van de grote Hamersma 2017? 205 Wijnen nam Hamersma op in zijn wijngids van 2017 en gaf meer dan de helft van alle geproefde wijnen een 9 of hoger. Well of Wine heeft in samenwerking met Harold Hamersma en Esmee Langereis een speciale editie van de grote Hamersma uitgebracht.

Inkoopbeleid.

Indrukwekkende cijfers die eigenlijk een heel logisch gevolg zijn van consequent en kwalitatief inkoopbeleid. Cathy, Nico en Hans bepalen samen de selectie van wijnproducenten en bundelen kennis met een enorme proefervaring. Daarnaast zijn ze continu op zoek naar kwaliteit, inspecteren de wijngaarden en zien toe op de biologische aspecten van de wijnbouw. Kortom, een wijnimporteur die we massaal moeten omarmen want "live is too short to drink bad wine".

 
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »