Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Maandag 16 November 2021

  Maak kennis met het vermaarde wijnhuis Matsu!

  De schelm, de stijfkop en de bejaarde van Matsu

   

  ONZE MATSU AANBIEDINGEN!

   

  De producent

  Doordrongen van de wens biodynamische wijn te maken in Toro, zocht Raúl Acha van oenolgencollectief Vintae naar de beste wijngaarden in dat gebied. Matsu, dat in het Japans ‘geduldige balans’ betekent, omschrijft perfect de essentie van dit project. Matsu is geïnspireerd door de Japanse traditie van verzorging van de natuur, puurheid, eenvoud en het ontbreken van kunstgrepen. Het is een hommage aan de Spaanse wijntraditie in het algemeen en aan die van Toro met zijn zeer oude stokken tinta de Toro in het bijzonder. Elke wijn binnen de Matsu trilogie wordt gemaakt van druiven die groeien in een volledig natuurlijke omgeving, zonder enigerlei vorm van manipulatie.

  Toro

  Het rode Toro ligt tussen Valladolid en Zamora op beide oevers van de Duero en grenst in oosten aan het witte Rueda. Een groter verschil tussen twee gebieden dan deze beide is nauwelijks voor te stellen. Handelsmerk van Toro zijn stoere wijnen met veel tannine en, vanwege de daardoor vereiste rijpheid van de druiven, ook de nodige alcohol. Die druiven komen van tinta de Toro, een variant van de tempranillo. Een bijzonderheid van het gebied is dat dankzij de dikke zandbodem, phylloxera nooit een schijn van kans heeft gehad. Om die reden vind je er ook nog heel wat perceeltjes met stokken van wel 100 jaar oud, goed voor wijnen met enorm veel extract en concentratie.

  Matsu El Picaro, (de schelm) Toro, Spanje 2019 (bestel hier...)

  Fruit uit een 90 jaar oud perceel, malolactische gisting en korte opvoeding op barriques van Frans eiken. Jeugdige, hechte kleur. Intense geur van zwart fruit en mineralen. Ook in de smaak volop fruit, zoethout, veel body en grip.

  Matsu El Viejo (de bejaarde) Toro, Spanje 2016 (bestel hier...)

  De ‘bejaarde’ van Matsu in beperkte oplage, afkomstig van 100 jaar oude stokken. Malolactische vergisting en 16 maanden lagering in barriques van Frans eiken. Diep kersrood. In de geur rijp zwart fruit, rooster- en rookaroma’s, spicy. Machtige smaak, rijp, breed bijna zoet, zachte tannine, mooi hout.

  Onderscheiding

  Door The Wine Advocate beoordeeld met 94/100 punten.

  Matsu El Recio (de stijfkop) Toro, Spanje 2017 (bestel hier...)

  De ‘stijfkop’ van Matsu. Fruit van stokken van 90 tot 100 jaar oud; malolactische vergisting en 14 maanden opvoeding in barriques van Frans eiken. Diepe kleur. Intense neus van zwart fruit, chocolade en vanille. Weelderige smaak met de nodig glycerine en body, mineralen en rijpe tannine.

  ONZE MATSU AANBIEDINGEN!

   

  Het laatste wijnnieuws

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking