Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Donderdag 23 Februari 2022

  Robert Parker deelt punten uit aan het Portugese wijnhuis Quinta do Vallado

  In het hart van de meest beroemde wijnregio van Portugal, de Douro Valley, ligt Quinta do Vallado dat inmiddels door de 6e generatie van de familie Ferreira wordt beheerd.

  De totaal 64 hectare wijngaarden zijn beplant met autochtone druivensoorten waarvan ongeveer de helft van de wijnstokken 60 jaar en ouder zijn. Quinta do Vallado maakt grote sprongen in kwaliteit door onder meer grote investeringen in een ultra moderne wijnkelder met uiteraard oog voor de bewaking van het traditionele vakmanschap. De topkwaliteit van deze wijnen wordt internationaal geroemd. Ze maken niet voor niets deel uit van het consortium van de beste producenten uit de Douro, ‘The Douro Boys’.

  Quinta Do Vallado werd opgericht in 1715 door de legendarische Dona Antonia Adelaide Ferreira, een van de pioniers van het porto maken. Het zijn nog steeds haar descendenten die nu porto en stille wijnen produceren van de allerhoogste kwaliteit in de met respect voor de geschiedenis gemoderniseerde wijnkelders met uitzicht op de Douro.

  Jaar na jaar wordt Vallado in alle gerenommeerde wijnmagazines verkozen bij de beste 100 wijnhuizen ter wereld. Ze produceren wijnen met gigantisch bewaarpotentieel, maar die toch ook de souplesse hebben om jong van te genieten. De Touriga National (monocepage van 30 jaar oude wijnstronken) en de Reserva Field Blend (blend van cepages van 100 jaar oude wijngaard) zijn de juwelen van Vallado. Verder produceren ze ook Tawny Ports die absoluut uniek zijn. Lichter van kleur, en minder zoet dan al hun soortgenoten. Elke port bevat een klein deel van het vat met 75 jaar oude port waar het huis over beschikt, wat de Tawny’s een ongelooflijke diepgang en smaaksensatie geeft.

  Robert Parker's punten voor de wijnen van Quinta do Vallado:

  Vallado Porto Vintage 2017 - 95 pts
  Vallado Vinha da Granja 2016 - 95 pts
  Vallado Vinha da Coroa 2017 - 94 pts
  Vallado Reserva Field Blend 2017 - 95 pts
  Vallado Tinta Roriz 2017 - 94 pts
  Vallado Touriga Nacional 2016 - 94 pts
  Vallado Sousão 2017 - 95 pts
  Vallado Douro Superior 2017 - 91+ pts
  Vallado Douro Tinto 2017 - 90 pts
  Vallado Reserva Branco 2018 - 92 pts
  Vallado Prima 2018 - 91 pts
  Vallado Touriga Nacional Rosé 2018 - 90 pts

  Het laatste wijnnieuws

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking