Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Abonneer
  • Lorem ipsum

Tip! 5 voorjaarswijnen

29 Mar 2021

Vijf heerlijke voorjaarswijnen

Het is nu voorjaar, met voorzichtig stijgende temperaturen, een fris zonnetje, dus lichte gerechten volgend op stevige winterkost. Dit jaargetijde vraagt om soortgelijke lichte, elegante wijnen. Veelal wit, maar prachtige rosé mag dus beslist óók. Vijf tips waarmee je gezien mag worden.

1. Cueva del Chamán Verdejo Blanco 2020 - € 9,95

Uit het warme zuiden van Spanje komt deze zinderend frisse creatie uit 100% verdejo-druiven. Het is eindelijk een verdejo die niet ruikt of smaakt naar grapefruitschil, maar elegant geurt naar voorjaarsbloemetjes. In de mond prachtig droog, brandschoon, verkwikkend en fris. Met afstand de beste verdejo die wij óóit van dit biologisch werkende wijnbedrijf zagen.

 

2. DomPeynac Chardonnay Réserve 2020 - € 9,95

Al bij de eerste slok waan je je op de Côtes de Beaune, Meursault? Of zou het toch Puligny zijn? Niets van dat al. Dit is de meesterlijk goede Languedoc Chardonnay waar de Volkskrant meteen een vette 9 aan uitdeelde. Intens geurend naar rijp geel fruit met duidelijke ondertoon van eikenhout. In de mond vol, romig met heerlijke frisheid en beschaafd zuur, tegelijk ook ‘lekker vet’. Ongekende kwaliteit voor dat geld!

 

3. Iuventus ‘Gemischter Satz’ 2020 - € 11,95

Vlinderlicht is de 2020 Gemischter Satz. Met slechts 10% alcohol een biologische lichtgewicht, een lentebries in het glas. Prachtige verfijning, frisse tonen en geen spoortje hout. Hubrecht Duijker noemt dit type wijn niet voor niets ‘gebottelde berglucht’ en daar zit geen woord Russisch bij. Droog, sappig, ingetogen, elegant.

 

 

4. Pinot Grigio delle Venezie 2020 - liter € 11,95

Uit het meest oostelijk deel van Veneto, dicht bij Venetië, staat het familiedomein Giol. De familie Carraro wordt nu vertegenwoordigd door de intelligente Vittorio, zoon des huizes. Hij is naast een begenadigd wijnmaker ook een hygiënefreak. Dat blijkt ook uit zijn biologische wijnen; spat- en spatzuiver zijn ze. Zacht, toegankelijk, droog en oh zo schoon. Een giller van een prijs bovendien en de open literfles blijft pico bello gedurende een weekje in de koelkast.

 

5. Jas d’Esclans Cru Classé Rosé 2020 - € 18,95

Er zijn nog maar een handjevol wijngaarden in de Provence die het predicaat ‘Cru Classé’ mogen dragen. Jas d’Esclans is er één van. De familie Wulf maakt er ongekend fraaie, biologische Provence Rosé. Voor deze bleek gekleurde schoonheid gebruiken zij vijf verschillende druivenrassen, alle blauw van kleur. Door de schillen slechts héél kort in contact te houden met het druivensap, ontstaat deze heldere, fonkelend roze wijn. Veel beter dan dit gaat het niet worden daar in de zonnige Provence.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »