Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Frank van den Eeden - Vrijdag 16 Juni 2020

  Welke wijn kun je het beste drinken bij pizza

  Gelukkig experimenteer ik al jaren met het zelf bakken van pizza's en aangezien ik wijnliefhebber ben, probeer ik graag iedere keer andere wijncombinaties uit.

  Drie jaar geleden viel mijn oog op het unieke project van Pieter Städler. Afgestudeerd aan de designacademie in Eindhoven kwam hij op het briljante idee om een simpele pizza oven te ontwerpen van corten staal en deze als bouwpakket aan te bieden via een crowdfunding actie. Drie weken later had ik het bouwpakket in huis en kon er vanaf dat moment buiten gebakken worden!

  Het is niet voor niets dat Italianen liever bier dan wijn drinken bij hun pizza. Veel wijnen kunnen eenvoudig weg niet uit de voeten met het zuur van de tomatensaus of het vet van de kaas.

  Het belangrijkste is echter dat je jezelf aanleert om perfect pizzadeeg te maken. Ik heb me o.a. laten inspireren door Pieter en door Italieplein. Op Italieplein vind je naast tal van recepten en instructie video's ook alle pizza ingrediënten. Pieter legt in onderstaande video uit hoe je pizzadeeg kunt maken.

  “Er gaat niets boven het zelf bakken van een pizza in een houtgestookte pizza oven.”

  Je hebt nu je pizzabollen gemaakt, je San Marzano D.O.P. tomaten met de hand tot saus gekneed en je buffel mozzarella goed laten uitlekken. Tijd om de oven met eikenhout goed op te stoken.

  Stadler made cortenstaal pizza oven

  En last but not least…..wat drinken we nu bij onze perfect zelfgebakken pizza?

  Wijntip:

  • Wit - Vidal- Fleury, Côte du Rhône, 100% Viognier

  • Rosé - L'Auratae Nero d'Avola

  • Rood - Tenuta San Leonardo, Trentino, blend van cabernet sauvignon, cabernet franc en merlot

  Buon appetito!

  Het laatste wijnnieuws

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking