Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Domaine Bonne Tonne

  In 1975 neemt Marcel Grillet als 6e generatie het roer over van Domaine de la Bonne Tonne in Morgon. Zijn broer en hij bezitten nu ieder vijf hectare binnen de Appellation. Marcel bezit drie percelen, ‘Le Py’, ‘Les Charmes’ en ‘Grand Cras’. Alle wijngaarden worden sinds 2003 biologisch gecultiveerd en dragen het Ecocert logo sinds 2006. Toon meer

  Land

  Productiemethode

  Prijs

  -
  1 Product
  Morgon Les Charmes 2017

  Morgon Les Charmes 2017

  De geur van deze Morgon wordt gedomineerd door a...
  Op voorraad
  €22,50

  In 1975 neemt Marcel Grillet als 6e generatie het roer over van Domaine de la Bonne Tonne in Morgon. Zijn broer en hij bezitten nu ieder vijf hectare binnen de Appellation. Marcel bezit drie percelen, ‘Le Py’, ‘Les Charmes’ en ‘Grand Cras’. Alle wijngaarden worden sinds 2003 biologisch gecultiveerd en dragen het Ecocert logo sinds 2006.

  Domaine de la Bonne Tonne werd winnaar van de Proefschrift Beaujolais test 2018. Het domein wordt nu gedreven door de dochter van Marcel, Anne-Laure en haar echtgenoot Thomas. Zij hebben het ploegen met paarden weer ingevoerd. Caline (het paard) is geleend van vriend en wijnbouwer Paul Henry Thillardon. Vader Marcel heeft veel plezier in het ploegen met een paard, zoals hij vroeger ook deed. Ondenkbaar aan het begin van hun bioconversie. Het paardenploegen is geen stap achteruit, maar een reis naar totaal respect voor de omgeving, henzelf en hun afnemers. Het ploegen heeft effect op het bodemleven van de wijnstokken, omdat het de bodemverdichting aanzienlijk beperkt. Bodem met meer lucht = bodem die leeft! Volgens Thomas werkt het omgaan en werken met dieren ook nog eens therapeutisch en dat voelt erg goed.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking