Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

    Dominique Cornin

    Dominique Cornin is een klein domein in de Mâcon en reeds lange tijd in het bezit van vader Dominique en zoon Romain Cornin. Samen beheren zij hun 10 hectare wijngaarden rondom het dorp Chaintré in het meest zuidelijke punt van de Maconnais, waar het aansluit op de Beaujolais. In 1998 is men gestopt met het gebruik van chemische bestrijdingsmidde Toon meer

    Land

    Productiemethode

    Prijs

    -
    7 Producten
    Beaujolais Blanc 2018

    Beaujolais Blanc 2018

    Wat creëert een meer magisch moment dat met vrie...
    Op voorraad
    € 21,90
    Pouilly Fuisse 2018

    Pouilly Fuisse 2018

    Durf te worden verleid door zijn gouden kleur, f...
    Op voorraad
    € 29,90
    Pouilly Fuisse les Chevrieres 2018

    Pouilly Fuisse les Chevrieres 2018

    Deze wijnstokken zijn in de jaren 60 geplant doo...
    Op voorraad
    € 37,90
    Pouilly Fuisse Clos Reyssie 2018

    Pouilly Fuisse Clos Reyssie 2018

    Chaintré was in de Romeinse tijd al bekend vanwe...
    Op voorraad
    € 37,90
    Macon Fuisse Les Bruyeres 2016

    Macon Fuisse Les Bruyeres 2016

    Deze wijn is als een bries van goddelijke frishe...
    Op voorraad
    € 24,90
    Macon Chaintre 2018

    Macon Chaintre 2018

    De Mâcon-chaintré die Dominique Cornin produceer...
    Op voorraad
    € 21,90
    Pouilly Fuisse les Plessys 2018

    Pouilly Fuisse les Plessys 2018

    De Plessys! Deze Pouilly-Fuissé draagt een naam ...
    Op voorraad
    € 37,90

    Dominique Cornin is een klein domein in de Mâcon en reeds lange tijd in het bezit van vader Dominique en zoon Romain Cornin. Samen beheren zij hun 10 hectare wijngaarden rondom het dorp Chaintré in het meest zuidelijke punt van de Maconnais, waar het aansluit op de Beaujolais. In 1998 is men gestopt met het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Na succesvol te zijn geweest met een experiment zijn zij in 2003 volledig overgegaan op biologisch en biodynamische wijnbouw. Er dient, volgens hun werkwijze, een natuurlijk microbiologisch evenwicht in de grond aanwezig te zijn. Door deze werkwijze bieden hun wijnen een zeer grote diversiteit en komen hun verschillende ‘terroir‘ prachtig tot uiting. Men gebruikt hier ook tijdens vinificatie alleen natuurlijke gisten die van nature op de druif aanwezig zijn, in plaats van de vaak geziene industriële. Hierdoor krijgen de verschillende wijngaarden allemaal hun typische eigen signatuur en zijn ze ook zeer uitgesproken van karakter.

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »