Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

    Oriol Rossell

    Het domein Oriol Rossell ligt in een beschermde zone van de Alt Penedés. De oorsprong van het domein gaat terug naar het einde van de 16e eeuw, dit blijkt uit verwijzingen naar de namen Cassanyes en Rossell, te vinden in familiedocumenten uit die tijd. De twee geslachten kwamen samen in 1811 door het huwelijk van Damia Rossell met Madrona Cassanye Toon meer

    Land

    Productiemethode

    Prijs

    -
    3 Producten
    Cava Rosé Brut 2018

    Cava Rosé Brut 2018

    In de kleur is deze Cava Brut Rosat helder en di...
    Op voorraad
    € 14,90
    Cava Brut Cuvee Especial 2019

    Cava Brut Cuvee Especial 2019

    In de kleur is deze Cava Brut Cuvee Especial gla...
    Op voorraad
    € 12,90
    Cava Brut Nature Reserva 2018

    Cava Brut Nature Reserva 2018

    Deze Cava Brut Nature Reserva is fris en licht i...
    Op voorraad
    € 14,90
    Het domein Oriol Rossell ligt in een beschermde zone van de Alt Penedés. De oorsprong van het domein gaat terug naar het einde van de 16e eeuw, dit blijkt uit verwijzingen naar de namen Cassanyes en Rossell, te vinden in familiedocumenten uit die tijd. De twee geslachten kwamen samen in 1811 door het huwelijk van Damia Rossell met Madrona Cassanyes, erfgename van het familielandgoed. De traditie werd voortgezet van vader op zoon en heeft geleid tot de oprichting van "Oriol Rossell". De familie maakt al 30 jaar cava. Al die tijd heeft men ernaar gestreefd om aloude tradities hoog te houden en de beste kwaliteitswijnen aan te bieden. Het bedrijf heeft een gelimiteerde productie, en prefereert in tegenstelling tot vele van zijn collega’s handmatige productie boven machinale.
     
    Ook het oogsten gebeurt met de hand in de koelte van de vroege ochtend. Hierdoor kan bij Oriol Rossell een eerste selectie van de druiven worden uitgevoerd in de wijngaard. De druiven worden vervoerd in kleine kratten van 20 kg om het fruit niet te beschadigen. Omdat ze in zijn geheel aankomen bij de wijnmakerij, behouden ze al hun eigenschappen. Van generatie op generatie ziet men toe op zorgvuldig omgaan met de wijngaarden en het wijn maken. Zoals het biologisch cultiveren in de wijngaard, een langzame en goed gecontroleerde fermentatie in de kelde, en het vinden van de juiste druivensamenstelling.
    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »