Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Villa des Croix

  Het ‘terroir’ van de AOC Picpoul de Pinet terroir bevindt zich rond het Bassin de Thau, een gigantisch zoutwater binnenmeer. De wortels van de wijnstokken staan hier bijna écht in de Middellandse Zee, dat je zeker ook terugproeft in de wijn. Doordat de wijngaarden dicht bij de kust liggen, bestaat de grond hier voornamelijk uit kalk die afkom Toon meer

  Land

  Productiemethode

  Prijs

  -
  1 Product
  Picpoul de Pinet 2019

  Picpoul de Pinet 2019

  Het AOC Picpoul de Pinet terroir verspreidt zich...
  Op voorraad
  €9,95

  Het ‘terroir’ van de AOC Picpoul de Pinet terroir bevindt zich rond het Bassin de Thau, een gigantisch zoutwater binnenmeer. De wortels van de wijnstokken staan hier bijna écht in de Middellandse Zee, dat je zeker ook terugproeft in de wijn. Doordat de wijngaarden dicht bij de kust liggen, bestaat de grond hier voornamelijk uit kalk die afkomstig is van de fossielen van schaal- en schelpdieren. Dit in combinatie met de uitbundige zonneschijn geeft mooi rijp fruit met fijne zuren en een lichte ziltigheid. Het Bassin Thau is een natuurlijke kweekvijver voor heerlijke oesters en mossels waarmee gelijk een goede vriend is gevonden aan tafel met Picpoul de Pinet.


  Villa des Croix verschilt van de meeste Picpoul de Pinet. De meeste Picpoul’s worden gebotteld in december/januari, na gisting en bezinking. De Villa des Croix rijpt echter ook ‘Sur Lie’ (op zijn droesem) gedurende minimaal 4 maanden om structuur, gewicht, body en complexiteit toe te voegen, zonder afbreuk te doen aan het verwachte fruitige en overheerlijke karakter van een Picpoul de Pinet. 95 punten in London en een ferme 9,5 van Harold Hamersma vertellen de rest.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking