Eten in ons huiskamerrestaurant

Voel je direct thuis in onze basisschool uit 1890. In het Groningse dorp Opende, net boven Drachten, zijn we al vele jaren actief met onze eigen kookclub en daarom hebben we nu besloten om vanaf oktober '19 te starten met een romantisch huiskamerrestaurant.

Wanneer zijn we geopend?

Een keer per maand toveren we onze woonkamer om tot een restaurant, in principe iedere laatste zaterdag van de maand. Maar uiteraard is het ook mogelijk, voor groepen vanaf minimaal 6 personen, in overleg een andere datum te plannen. We ontvangen vanaf 18:00 en starten met een mousserend aperitief, gecombineerd met een amuse en aansluitend 3-gangen diner om 19:00 tot circa 22:00 uur. 

Passie voor koken

Al sinds de hotelschool opleiding in Maastricht sta ik graag in de keuken en kook ik voor gezelschappen, familie en vrienden. In september 2019 ben ik gestart met de wijnopleiding Vinologie in Maarn, omdat wijn naast koken een passie van mij is. Mijn kennis van wijn combineer ik met koken in ons restaurant en probeer een zo goed mogelijke wijn/spijs combinatie te maken. Uiteraard zal ik jullie tijdens het serveren van het diner, uitleg geven over de gekozen wijn, waar deze vandaan komt en waarom ik nu juist deze wijn heb gekozen. 

Reserveer hier je plek aan tafel!

Biologisch

Ik streef ernaar in ons restaurant zoveel mogelijk te werken met biologische seizoensproducten en alles wordt op de dag zelf vers bereid. Daarnaast werk ik graag samen met wijnimporteur Wellofwine.nl die de biologische wijnen levert voor ons restaurant. Naast biologische wijnen is het mogelijk om een vegan wijn te schenken, waarbij ik graag de keuze in wijnen overleg. Tot slot, bied ik ook een klein assortiment alcoholvrije wijnen aan, voor degene die bijvoorbeeld de BOB is.

Vegetarisch

Uiteraard is het mogelijk om rekening te houden met specifieke menuwensen zoals een vegetarisch menu. Geef jullie wensen aan via het reserveringsformulier en dan stemmen we samen de verwachting en het menu af.

Kosten

Het diner dat we aanbieden is all-inclusive en kost € 39,50 per persoon. Dit betekent dat we starten met een mousserend aperitief, gecombineerd met een amuse, met aansluitend een 3-gangen diner, gecombineerd met 2 bijpassende glazen wijnen, 1 glas voor bij het voorgerecht en 1 glas voor bij het hoofdgerecht. Daarnaast staat er onbeperkt mineraal en bruisend water op tafel. We besluiten met koffie/thee. 

Gezien de planning vragen we jullie om tijdig via het reserveringsformulier jullie plaats te reserveren en daarbij eventueel menu wensen kenbaar te maken, evenals de voorkeur voor een alcoholvrij arrangement.  

© 2019 by Frank proeft wijn 

Groningen