© 2019 by Frank proeft wijn 

Groningen

Abonneer je op de podcast via

Frank proeft wijn met... mijn maandelijkse podcast.

 

Iedere maand ga ik in mijn podcast in gesprek met mensen die ik ontmoet in de fascinerende wijnwereld. Voor mijn website ontmoet ik wijnboeren, importeurs en loop ik geregeld binnen bij wijnwinkels. Maar ook tijdens mijn studie vinologie aan de wijnacademie ontmoet ik regelmatig bevlogen docenten, en deze ontmoetingen hebben me gemotiveerd om te starten met een eigen Nederlandstalige wijn podcast genaamd: Frank proeft wijn met...

Machiel Helmus

 

De allereerste aflevering ga ik in gesprek met Machiel Helmus, van wijnhuis Machiel in Surhuisterveen - Friesland. Bijna letterlijk om de hoek heeft heeft Machiel zijn wijnwinkel en ik kom er dan ook geregeld een fles wijn halen. Na zijn HBO studie Food & Business besluit hij de wijnwereld in te stappen en zeker niet zonder succes. Machiel heeft in de afgelopen jaren gewerkt aan een trouwe klantenkring in de Horeca en hij importeert meer en meer zijn eigen wijnen uit met name Italië en Frankrijk. 

Adam Dijkstra

 

Wist je dat Groesbeek het wijndorp van Nederland is? Jaarlijks worden hier in september de wijnfeesten georganiseerd en dan besef je pas, dat Nederlandse wijngaarden hele mooie wijnen produceert. Een wijnmaker die ik via mijn studie vinologie heb ontmoet is Adam Dijkstra. Zelf vinoloog, oenoloog maar bovenal bevlogen biologische wijnboer in Groesbeek. Hij neemt ons in de podcast mee naar de Nederlandse wijnbouw en vertelt o.a. over biologisch werken in de wijngaard,

Jacques van den Hoogen

 

Tijdens mijn bezoek aan de wijnfeesten van Groesbeek loop ik Jacques, van Wijnkoperij Van den Hoogen tegen het lijf. Met een aantal hele mooie wijnen uit de Chablis wist hij me direct te imponeren. Jacques is met Franse wijngids Le Guide Hachette onder zijn arm continu op zoek naar gepassioneerde kleine Franse wijnboeren in met name de Bourgogne. Dat hem dit veelvuldig lukt vertelt hij uitgebreid in de podcast, Frank proeft wijn met Jacques van den Hoogen.

Gert Crum

 

Wie kent hem niet in de wijnwereld? Wat een bevlogenheid en een kennis van o.a. de Champagne en Bourgogne. Naast docent, is Gert Crum ook auteur van het bejubelde boek Le Domaine de la Romanée-Conti. Het vermaarde wijnhuis uit de Bourgogne dat een aantal Grand Cru wijngaarden in bezit heeft. Ik leer Gert als docent kennen aan de wijnacademie en ben dusdanig onder de indruk dat ik hem kort daarna weet te strikken voor mijn podcast.