Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Over Frank proeft wijn

  Wijn proeven met passie en het liefst biologische wijn

  De titel zegt eigenlijk al genoeg, wijn proeven met passie en daarom is Frank proeft wijn ontstaan. En dat doe ik en mijn collega's al een hele lange tijd, zelf wijn proeven en wijnproeverijen organiseren om ook anderen te laten proeven. 

  En dat allemaal vanuit de passie voor wijn en dan met name passie voor mooie wijn, bij voorkeur van wijnmakers die op hun beurt met passie wijn maken en veel aandacht en respect hebben voor de natuur. En dan komen we vaak uit bij biologische of biodynamische wijn. Proef je dat dan terug in je glas? We zijn ervan overtuigd! Het verschil kun je proeven en tijdens een van onze wijnproeverijen beleven. Mogen we je overtuigen?

   

  Frank van den Eeden | Vinoloog

   

  Wijnen van gepassioneerde wijnboeren

  Het assortiment bestaat uit wijnen die worden geproduceerd door vaak kleine, ambachtelijke producenten. Zij zetten zich in om mooie producten te maken die optimaal het terroir reflecteren en daarbij de natuurlijk respecteren. Alle wijnen hebben hun eigen verhaal.

  Biologisch

  Alle wijnen zijn minimaal 100% biologisch dan wel verkeert de wijnmaker in conversie naar biologisch (dit staat duidelijk aangegeven bij de wijn) en waar mogelijk voorzien van een biologisch certificaat. Er zitten veganistische (geen dierlijke producten gebruikt), Demeter gecertificeerde (het keurmerk voor bio-dynamische wijn) en wijnen zonder toegevoegd zwavel bij.

  Wat vinden de recensenten

  Al drie jaar achtereen schitteren onze wijnen in twee toonaangevende Nederlandse wijnkoop gidsen. De Grote Hamersma en de Omfiets wijngids. Harold Hamersma en Nicolaas Klei proeven allebei elk jaar vele duizenden wijnen. Hamersma geeft cijfers van 7 tot 10; Klei deelt menig vlijmscherp stukje kritiek uit maar honoreert de beste wijnen met 1 tot 5 wijnglazen. Het beste van het beste roept hij bovendien uit tot Omfiets wijn. Twee jaar achtereen kreeg het assortiment het hoogste aantal Omfiets wijnen! Een fantastische erkenning voor de collectie. 

  En ook Hamersma bewierookt de collectie. Maar liefst 205 van onze wijnen zijn opgenomen in De Grote Hamersma en nog indrukwekkender is dat meer dan de helft van al deze wijnen eindigt met het cijfer 9 achter hun naam. 

  Wijnproeverij | Meer informatie

  Wil je een keer kennismaken met onze wijnen, dat kan. We vertellen je uitgebreid over het proeven van wijn. Waar kun je op letten, wat ruik je allemaal en wat betekent dit.

  Het proeven krijgt een extra dimensie als we je meenemen naar de wijngaard, je vertellen over de wijnmaker en zijn manier van wijn maken. Waaraan ontleent deze wijn die we proeven zijn specifieke smaak? De wijnproeverij is dus niet alleen erg gezellig maar zeker ook leerzaam en wellicht een leuke opstap naar een wijncursus.

  ​We verzorgen de wijnproeverij van A tot Z, dus je hoeft zelf nergens voor te zorgen. ​Meer informatie

   

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking