• Lorem ipsum

Wijn proeven met passie en het liefst biologische wijn

De titel zegt eigenlijk al genoeg, wijn proeven met passie en daarom is Frank proeft wijn ontstaan. En dat doe ik al een hele lange tijd, wijn proeven met passie en wijnproeverijen organiseren. Maar waarom al die mooie wijnen voor jezelf houden?

Heel vaak kreeg ik de vraag, "waar koop je de wijn die ik nu proef" of "laat je de wijnflessen hier achter" als de proeverij afgelopen was. Daarom is de website vanaf 1 juli helemaal vernieuwd en bied ik jullie graag de gelegenheid om de wijnen waar ik mee werk, zelf te kunnen kopen en samen met mij te proeven.

In 2019 gooi ik het roer om en besluit definitief te kiezen voor de fascinerende wijnwereld. Ik start met de studie vinologie aan de wijnacademie, bloggen over wijn, organiseer wijnproeverijen en begin mijn eigen podcast genaamd Frank proeft wijn met... En dat allemaal vanuit de passie voor wijn en dan met name passie voor mooie wijn, bij voorkeur van wijnmakers die op hun beurt met passie wijn maken en veel aandacht en respect hebben voor de natuur. Proef je dat dan terug in je glas? Ik ben ervan overtuigd! Het verschil kun je proeven en tijdens een van mijn wijnproeverijen beleven. Ik overtuig je graag.

Wijnen van gepassioneerde wijnboeren

Het assortiment dat ik aanbied bestaat uit wijnen die worden geproduceerd door vaak kleine, ambachtelijke producenten. Zij zetten zich in om mooie producten te maken die optimaal het terroir reflecteren en daarbij de natuurlijk respecteren. Alle wijnen hebben hun eigen verhaal.

Biologisch

Veel van de wijnen zijn biologisch en waar mogelijk voorzien van een biologisch certificaat. Er zitten veganistische (geen dierlijke produkten gebruikt), demeter gecertificeerde (het keurmerk voor bio-dynamische wijn) en wijnen zonder toegevoegd zwavel bij.

Wat vinden de recensenten

Al drie jaar achtereen schitteren de wijnen die ik aanbied in twee toonaangevende Nederlandse wijnkoopgidsen. De Grote Hamersma en de Omfiets wijngids. Harold Hamersma en Nicolaas Klei proeven allebei elk jaar vele duizenden wijnen. Hamersma geeft cijfers van 7 tot 10; Klei deelt menig vlijmscherp stukje kritiek uit maar honoreert de beste wijnen met 1 tot 5 wijnglazen. Het beste van het beste roept hij bovendien uit tot Omfiets wijn. Twee jaar achtereen kreeg het assortiment het hoogste aantal Omfiets wijnen! Een fantastische erkenning voor de collectie. 

En ook Hamersma bewierookt de collectie. Maar liefst 205 van onze wijnen zijn er opgenomen in De Grote Hamersma en nog indrukwekkender is dat meer dan de helft van al deze wijnen eindigt met het cijfer 9 achter hun naam. 

Wijnproeverij | Meer informatie

Wil je een keer kennismaken met mijn wijnen, dat kan. Ik vertel je uitgebreid over het proeven van wijn. Waar kun je op letten, wat ruik je allemaal en wat betekent dit.

Het proeven krijgt een extra dimensie als ik je meeneem naar de wijngaard, je vertel over de wijnmaker en zijn manier van wijn maken. Waaraan ontleent deze wijn die we proeven zijn specifieke smaak? De wijnproeverij is dus niet alleen erg gezellig maar zeker ook leerzaam en wellicht een leuke opstap naar een wijncursus.

​Ik verzorg de wijnproeverij van A tot Z, dus je hoeft zelf nergens voor te zorgen.

Uiteraard kan ik ook jullie als groep bij mij thuis ontvangen. Eveline en ik hebben ons eigen huiskamer restaurant, dus deze ruimte is tevens prima te gebruiken voor wijnproeverijen. ​Meer informatie